Ugrás a tartalomhoz

Get Adobe Flash player

Hogyan lehetne a legegyszerűbben régi géppel szétosztani a netet, pppoe kapcsolat esetén?

10 replies to this topic

#1 jolly

Jollyminátor

• Adminisztrátor
  • 2.032 Hozzászólás:

Elküldve: 2012 január 30 - 21:01

Hogyan lehetne a legegyszerűbben régi géppel szétosztani a netet, pppoe kapcsolat esetén?

Egy régebbi géppel pl egy 700 mhz-essel hogyan oldható meg hogy egy bejövő pppoe vagyis adsl kapcsolatot szétosszon nekem 2lanra +1 wifire?

Bármi érdekel, várom a tippeket.
Köszi.

kép

Get Adobe Flash player

#2 CineDOG

Site Admin

• Adminisztrátor
  • 33.312 Hozzászólás:

Elküldve: 2012 január 30 - 22:14

géppel?
switch-csel, routerrel nem lehet?
Na nem mintha értenék hozzá. :)
Kattints minden nap a fórumon lévő reklámokra!
Köszönöm!

#3 Wilson

Site Admin

• Adminisztrátor
  • 4.913 Hozzászólás:

Elküldve: 2012 január 31 - 01:34

Én régebben két hálókártyával oldottam meg a megosztást, de ennek az az egyik hátránya, hogy a közvetlenül kapcsolódó gépnek mindig mennie kell. Javítsatok ki, de nem ilyen esetre találták ki a routert? :) Az ilyen megosztással van a legkevesebb vesződés szerintem. A közvetlen összekapcsolásnál sok hibalehetőség, meg a rengetek konfigurálásba bele lehet őszülni. Egy kemény tortúra. Nem tudom, hogy létezik-e az informatikában, a biztonsági szempontokat is figyelembe véve, a hálózati megosztásnál nagyobb kínlódással járó művelet, de nem hiszem.

http://windows.micro...-a-home-network

Ez tűnik a legkézenfekvőbbnek:
kép

Itt egy hazai:
http://warezlinks.eu...-router-nelkul/

kép

Ide kell egy rakás lan kártya meg kábel. :) Nem tudom, ha sorba (vagy hogy nevezik) vannak kötve, akkor tovább lehet-e osztani a netet a következő gép fele. Elvileg bluetoothon is meg lehet osztani meg firewire-n is, mert azok is hálózatként szerepelnek.

Jolly milyen eszközeid vannak, meddig jutottál el?

#4 jolly

Jollyminátor

• Adminisztrátor
  • 2.032 Hozzászólás:

Elküldve: 2012 január 31 - 16:23

Tehát, a lényeg,
-lehet hogy megy ez egyszerűbben, csak én vagyok LÁMA-,
a jelenlegi gépem betárcsázósan, adsl modemmel megy hálóra,
ezt a netet szeretném másik géppel megosztani, -ezek közt kábellel-.
Aztán a fenti "JELENLEGI" gépről még egy wifi jellel osztanám a netet egy laptopnak.
Lehet hogy pár kattintás, de nekem az istennek se osztódik....

S a lényeg, ha másképpen nem megy, router helyett max 1 gépet tennék be, ugyanis nem állandóra kellene,
és nem szeretnék erre kiadni egy árva forintot se.

Ami van, hálókártyák, wifi kártya, egy adsl modem, 2 pc 1 laptop, esetleg akkor még elosztani a netet egy kisebb pc.

Amíg ez sima kábeltévés nettel megy simán, itt a betárcsázás miatt nem.

Vagy mint fent írtam, én vagyok láma. :)

kép

#5 User5

Uploader

• Felhasználó
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • 730 Hozzászólás:

Elküldve: 2012 február 08 - 17:55

Szeverként akarod használni a régi géped? Gondolom nem szerver op.rendszert akarsz telepíteni rá hanem valami vindózt. Meg lehet azt is oldani. Ehhez a szerver gépnek mindig ugyanaz kell, legyen az IP címe. Kellene még egy router is hozzá, mert úgy könnyebb az élet. Már elég olcsón, pár ezresért lehet kapni jót. Ezt mindenképpen érdemes megvenni. Ha jól körülnézel, szerintem ingyen is adnak már néhány cégnél egy bővítés után megmaradt készletből. A router menüjében állíts be a számára statikus IP-t. Ez gyártóként változó. D-linknél a Setup menü Network settings ablakban kiválasztod az Add DHCP reservation listából a hálózatra csatlakozó gép nevét, majd megnyomod a Save gombot.
A nyomtatót is megoszthatod a hálón. Először telepítsd a szerverre a nyomtató driverét és az esetleges kezelőprogikat. Majd jobb egérrel ráklikkelsz a nyomtatóra. A megjelenő menüben tulajdonságok / Megosztá fül. Itt megadhatod, hogy milyen néven jelenjen meg a nyomtató a hálózaton. A nyomtató driverét tedd egy megosztott mappába.
Van még pár dolog, amit érdemes az igényeknek megfelelően beállítani a szerver energiagazdálkodásában, hogy takarékosan üzemeljen.

#6 skynet

AI

• Adminisztrátor
  • 7.246 Hozzászólás:

Elküldve: 2012 február 09 - 13:27

írja, hogy 1 fillért se akar költeni rá, és nem szerver, hanem netmegosztás kell csak neki, ehhez elég egy win98 is, viszont annyi plusz hk kell, ahány felé osztja.

#7 Scanman

Administrator

• Adminisztrátor
  • 5.172 Hozzászólás:

Elküldve: 2012 február 09 - 18:23

Amennyiben költeni nem akar rá, akkor kell bele 3 hálókártya, meg egy wifi kártya/adapter, és egy kártyán bemegy a net, kettőn ki a két géphez, plusz a wifi... de ettől tényleg sokkal egyszerűbb ha eladod a P III-as gépet és az árárn veszel egy wifi routert...

kép

Babzsákfotelt keresel? Itt kapsz olcsón, jót!

Vágy sok van, szükséglet kevés. A szükségleteket ki lehet elégíteni a vágyakat soha. A vágy megőrült szükséglet. Lehetetlen kielégíteni. Minél jobban próbálod kielégíteni, annál többet és többet akar. A vágyak csúnyák, és szörnyeteget csinálnak az emberekből. Őrültté teszik őket. Amint kezded megtanulni, hogyan válaszd a békét, máris elég egy apró szoba, elég egy kevés élelem, elég néhány ruha, elég egy szerető társ. - Osho

#8 User5

Uploader

• Felhasználó
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • 730 Hozzászólás:

Elküldve: 2012 február 09 - 19:10

Üzenet megtekintéseIdézés: Scanman - Dátum: 2012 február 09 - 18:23

Amennyiben költeni nem akar rá, akkor kell bele 3 hálókártya, meg egy wifi kártya/adapter, és egy kártyán bemegy a net, kettőn ki a két géphez, plusz a wifi... de ettől tényleg sokkal egyszerűbb ha eladod a P III-as gépet és az árárn veszel egy wifi routert...
Ez az. A másik, hogy van-e ennyi szabad szlot a zalaplapon?
Ezért javasoltam, hogy nézzen utána leselejtezett routernek.

#9 jolly

Jollyminátor

• Adminisztrátor
  • 2.032 Hozzászólás:

Elküldve: 2012 február 09 - 21:56

Üzenet megtekintéseIdézés: Scanman - Dátum: 2012 február 09 - 18:23

A router betárcsázza nekem a netet?
Tud pppoe kapcsolatot létesíteni?
Ha igen akkor jó, ha meg nem az se baj, kártyák vannak...
Valami linuxos tűzfalas megoldást néztem, az be tud tárcsázni, meg osztani, csak még nem próbáltam...

kép

#10 Wilson

Site Admin

• Adminisztrátor
  • 4.913 Hozzászólás:

Elküldve: 2012 február 09 - 22:15

Támogatja a pppoe-t is. Amikor bekapcsolod valamelyik gépet, akkor tárcsáz. Ha mégse, akkor kézzel kell a böngészőn keresztül.

#11 Trabi TM

Warezlinks Power User

• WPU
  • PipaPipaPipaPipaPipaPipa
  • 1.609 Hozzászólás:

Elküldve: 2012 február 10 - 14:03

Üzenet megtekintéseIdézés: jolly - Dátum: 2012 február 09 - 21:56

A router betárcsázza nekem a netet?
Tud pppoe kapcsolatot létesíteni?
Ha igen akkor jó, ha meg nem az se baj, kártyák vannak...
Valami linuxos tűzfalas megoldást néztem, az be tud tárcsázni, meg osztani, csak még nem próbáltam...
Minden router kezeli a PPPoE-t, és mindben be lehet állítani, hogy csak akkor tárcsázzon, amikor szükséged van rá, állandóan kapcsolatban legyen, vagy soha, csak amikor Te ezt külön kéred.
Szerintem nem is érdemes gondolkodni, hogy router, vagy gép, elég csak a fogyasztási különbségeket nézni, a router fogyaszt mondjuk 10 W-ot, a gép meg minimum 100-at, tehát folyamatos működésnél hamar visszajön az ára...

1 felhasználó olvassa ezt a témát.

0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó

NET Egyesület - Mobilflotta és egyéb kedvezmények