Hogyan lehetne a legegyszerűbben régi géppel szétosztani a netet, pppoe kapcsolat esetén?
Elküldve: 2012 január 30 - 21:01
Egy régebbi géppel pl egy 700 mhz-essel hogyan oldható meg hogy egy bejövő pppoe vagyis adsl kapcsolatot szétosszon nekem 2lanra +1 wifire?
Bármi érdekel, várom a tippeket.
Köszi.

Elküldve: 2012 január 30 - 22:14
switch-csel, routerrel nem lehet?
Na nem mintha értenék hozzá.
Köszönöm!
Elküldve: 2012 január 31 - 01:34
http://windows.micro...-a-home-network
Ez tűnik a legkézenfekvőbbnek:

Itt egy hazai:
http://warezlinks.eu...-router-nelkul/

Ide kell egy rakás lan kártya meg kábel.
Jolly milyen eszközeid vannak, meddig jutottál el?
Elküldve: 2012 január 31 - 16:23
-lehet hogy megy ez egyszerűbben, csak én vagyok LÁMA-,
a jelenlegi gépem betárcsázósan, adsl modemmel megy hálóra,
ezt a netet szeretném másik géppel megosztani, -ezek közt kábellel-.
Aztán a fenti "JELENLEGI" gépről még egy wifi jellel osztanám a netet egy laptopnak.
Lehet hogy pár kattintás, de nekem az istennek se osztódik....
S a lényeg, ha másképpen nem megy, router helyett max 1 gépet tennék be, ugyanis nem állandóra kellene,
és nem szeretnék erre kiadni egy árva forintot se.
Ami van, hálókártyák, wifi kártya, egy adsl modem, 2 pc 1 laptop, esetleg akkor még elosztani a netet egy kisebb pc.
Amíg ez sima kábeltévés nettel megy simán, itt a betárcsázás miatt nem.
Vagy mint fent írtam, én vagyok láma.

Elküldve: 2012 február 08 - 17:55
A nyomtatót is megoszthatod a hálón. Először telepítsd a szerverre a nyomtató driverét és az esetleges kezelőprogikat. Majd jobb egérrel ráklikkelsz a nyomtatóra. A megjelenő menüben tulajdonságok / Megosztá fül. Itt megadhatod, hogy milyen néven jelenjen meg a nyomtató a hálózaton. A nyomtató driverét tedd egy megosztott mappába.
Van még pár dolog, amit érdemes az igényeknek megfelelően beállítani a szerver energiagazdálkodásában, hogy takarékosan üzemeljen.
Elküldve: 2012 február 09 - 13:27
Elküldve: 2012 február 09 - 18:23

Babzsákfotelt keresel? Itt kapsz olcsón, jót!
Vágy sok van, szükséglet kevés. A szükségleteket ki lehet elégíteni a vágyakat soha. A vágy megőrült szükséglet. Lehetetlen kielégíteni. Minél jobban próbálod kielégíteni, annál többet és többet akar. A vágyak csúnyák, és szörnyeteget csinálnak az emberekből. Őrültté teszik őket. Amint kezded megtanulni, hogyan válaszd a békét, máris elég egy apró szoba, elég egy kevés élelem, elég néhány ruha, elég egy szerető társ. - Osho
Elküldve: 2012 február 09 - 19:10
Idézés: Scanman - Dátum: 2012 február 09 - 18:23
Ezért javasoltam, hogy nézzen utána leselejtezett routernek.
Elküldve: 2012 február 09 - 21:56
Idézés: Scanman - Dátum: 2012 február 09 - 18:23
Tud pppoe kapcsolatot létesíteni?
Ha igen akkor jó, ha meg nem az se baj, kártyák vannak...
Valami linuxos tűzfalas megoldást néztem, az be tud tárcsázni, meg osztani, csak még nem próbáltam...

Elküldve: 2012 február 09 - 22:15
Elküldve: 2012 február 10 - 14:03
Idézés: jolly - Dátum: 2012 február 09 - 21:56
Tud pppoe kapcsolatot létesíteni?
Ha igen akkor jó, ha meg nem az se baj, kártyák vannak...
Valami linuxos tűzfalas megoldást néztem, az be tud tárcsázni, meg osztani, csak még nem próbáltam...
Szerintem nem is érdemes gondolkodni, hogy router, vagy gép, elég csak a fogyasztási különbségeket nézni, a router fogyaszt mondjuk 10 W-ot, a gép meg minimum 100-at, tehát folyamatos működésnél hamar visszajön az ára...
1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó

Unlock szerver
Devizaárfolyam -realtime
FÓRUM
Pémium előfizetés
Telefon függetlenítő