Jogaid, ha elromlott a vadiúj telefonod.
Szerző CineDOG, 2009 aug 27 21:38
12 replies to this topic
Elküldve: 2009 augusztus 27 - 21:38
Ez a cikk egy érdekes, és remélhetőleg egyedi esetet dolgoz fel, de a végén elsorolják a jogaidat, és a kapcsolódó Polgári törvénykönyvi pontokat is, ha szívat a márkaszervíz.
[lnk]http://www.fogyaszto...erviz_idohuzas/[/lnk]
[lnk]http://www.fogyaszto...erviz_idohuzas/[/lnk]
Kattints minden nap a fórumon lévő reklámokra!
Köszönöm!
Köszönöm!
Elküldve: 2009 augusztus 28 - 06:56
A cikk nem hat számomra az újdonság erejével, mert egyre több ügyfél fordul hozzám ezzel a problémával. Inkább szar_nak a garanciára, de rövid határidővel szeretné újra használni a készülékét. Igaza is van, mert aki egy ilyen kaliberü készüléket vásárolt, mint a cikkben szereplő, talán megérdemelné a kiemelt figyelmet. Ez pont olyan mintha egy Mercedes szalonból kitolnál egy S osztályú mercit. Kinyalják a segged is csak vigyed már és csilingeljen a pénz a kasszában. Persze a Mercinél a kiszolgálás és a szerviz szolgáltatás "Minőségi"...
Sajnos az itthoni szolgáltatóknál csak addig tart a kedvesség és a jópofizás amíg kisétálsz a kezedben lévő új telefonnal és ne adj isten előfizuval, aztán csákány! Ha véletlenül 3 napon belül visszatérnél, már rettegnek a pult mögött hogy mi a fene történt ennyi idő alatt. Persze aki már élt a 70-80-as években az tudja hogy akkor a pult alól vásárolt bármilyen termék megbízható volt, és megérte csúsztatni. Persze felgyorsult a világ és mindenből tömegcikk lett így nem is jó üzlet ha valami több ideig müködik mint 1-2-3 év. Na és persze egy kis kulissza titok ami soha nem lesz publikus senki számára, de beépített ember mindenhol van: Minden mai microelektronikai cikkben élettertam program illetve számláló lapul mely időszerüen elromlik amire be van programozva...
THE END
Sajnos az itthoni szolgáltatóknál csak addig tart a kedvesség és a jópofizás amíg kisétálsz a kezedben lévő új telefonnal és ne adj isten előfizuval, aztán csákány! Ha véletlenül 3 napon belül visszatérnél, már rettegnek a pult mögött hogy mi a fene történt ennyi idő alatt. Persze aki már élt a 70-80-as években az tudja hogy akkor a pult alól vásárolt bármilyen termék megbízható volt, és megérte csúsztatni. Persze felgyorsult a világ és mindenből tömegcikk lett így nem is jó üzlet ha valami több ideig müködik mint 1-2-3 év. Na és persze egy kis kulissza titok ami soha nem lesz publikus senki számára, de beépített ember mindenhol van: Minden mai microelektronikai cikkben élettertam program illetve számláló lapul mely időszerüen elromlik amire be van programozva...
THE END
2.5 éve Magyarország vezető Online unlock szervere - www.gsmdoki.com -- GSM-Doki Szeged: +36-30-8285130 vagy GSM-Doki Budapest: +36-70-6357481
Elküldve: 2010 január 16 - 19:13
Szerintem ezek nem jutnak el ma már a visszaszámlálás végéig sem. Bár a K790i-m 3. éve működik, egy gyári (kicsit túl korrekt) sw-cserével (R8BF003-ra) beiktatva, amivel sikeresen független is lett. Összes hívásidő viszont behülyült 1000 óra után és csak ennyit ír: 17
Elküldve: 2010 április 25 - 14:59
Sziasztok.
Kedves GSMdoki....
Na és persze egy kis kulissza titok ami soha nem lesz publikus senki számára, de beépített ember mindenhol van: Minden mai microelektronikai cikkben élettertam program illetve számláló lapul mely időszerüen elromlik amire be van programozva...![[sm_ey.gif]](http://warezlinks.eu/bb/public/style_emoticons/default/icon_e_surprised.gif)
Ezt esetleg bizonyitani is tudjuk vagy csak egy városi legendából idéztél?
![[nagylol.gif]](http://warezlinks.eu/bb/public/style_emoticons/default/smile.gif)
By Zsolti
Kedves GSMdoki....
Na és persze egy kis kulissza titok ami soha nem lesz publikus senki számára, de beépített ember mindenhol van: Minden mai microelektronikai cikkben élettertam program illetve számláló lapul mely időszerüen elromlik amire be van programozva...
Ezt esetleg bizonyitani is tudjuk vagy csak egy városi legendából idéztél?
By Zsolti
Elküldve: 2010 április 25 - 18:38
Ez nem városi legenda, ez a való világ, 2010 van. A bizonyíték egyértelmű, elég csak megnézni egy 90-es években gyártott műszaki cikket és egy 2-3 éve üzemelőt ha még üzemel. Ha minden elektronikai kütyü olyan lenne mint az elődei, akkor megállna a technikai fejlődés, és a gyártóknak nem lenne megrendelése, mivel 5-10 évig használnánk egy terméket. Ez nekik nem üzlet!!!
2.5 éve Magyarország vezető Online unlock szervere - www.gsmdoki.com -- GSM-Doki Szeged: +36-30-8285130 vagy GSM-Doki Budapest: +36-70-6357481
Elküldve: 2010 április 25 - 18:52
Szerintem elég ha csak hitványabb anyagokból van készítve a cucc.
Manapság meg ez a divat mindenből. Így aztán valakinél 3hónap után már romlik, van akinél 3év után sem. Ugyanaz. Ennyire hullámzó a minőség. Az anyagbeszerzésnél nem a minőség dönt, hanem az ár. Ha valamelyik kínai dzsunkás beszállító ugyanazt az ellenállást, stb.-t fél centtel olcsóbban adja, már nyert.
Manapság meg ez a divat mindenből. Így aztán valakinél 3hónap után már romlik, van akinél 3év után sem. Ugyanaz. Ennyire hullámzó a minőség. Az anyagbeszerzésnél nem a minőség dönt, hanem az ár. Ha valamelyik kínai dzsunkás beszállító ugyanazt az ellenállást, stb.-t fél centtel olcsóbban adja, már nyert.
Elküldve: 2010 szeptember 02 - 10:18
Még 2 hónap és eléri a 4. évét a telefonom (SE K790i) de semmi jelét nem adja a haldoklásnak. Természetesen a gyártás óta már eltelt 4 év (06W29)és most a 35. hét van, de még várok a belső ketyegő órára.
Mondjuk honnan számolja az időt vissza? Tik-tak-tik-tak? Mert még most is lehet gyártótól K800i-t kapni, bár jó ideje nem gyártják már. Bumm lesz 2 hónap után nekik? Az jó, mert a cseredarab sem fog működni akkor. Vagy első SIM-behelyezés után ketyeg az idő? Akkor szerencse, hogy veszek hamarosan egyet mert még 4 évig minimum nem lesz gondom vele. Megjegyzem, egy telefonom sem bírta tovább 2 évnél még soha. Kezdve a E/// 197-el és befejezve az E/// R320-al. Ami fura, hogy volt 2db E/// R520-am is, amelyik hűdehíres volt, hogy a végfokokat úgy kell cserélni mint a gatyát benne, mégis tavaly év végén adta meg magát első és most nyáron adta meg magát az utolsó. Ezek ráadásul szinte egyszerre lettek gyártva és mindkettőt egyszerre vettük valamikor 2002 tavaszán. Tehát most komolyan vitába szállok ezzel a tik-tak-bumm-end dologgal, mert a E/// 197 nekem alig bírt 2 évet ki, a E/// 688 nem is bírta ki, az E/// A1018 majdnem 3 évet húzott ki, Az A2618 nemtom működött-e, tudott-e működni összesen fél évet 2 év alatt(gyakorlatilag nem is használtam mert mindig szar volt), az E/// R320 pedig szintén nem élte meg a 2 évet.
Mind közül (még a K790i-t is ide értve) az R320 volt szerintem a legjobb kialakítású és legjobb hangú telefonom. Ha nem cseteltem volna szát CSD-n az agyát anno, tán még most is működne.
Mondjuk honnan számolja az időt vissza? Tik-tak-tik-tak? Mert még most is lehet gyártótól K800i-t kapni, bár jó ideje nem gyártják már. Bumm lesz 2 hónap után nekik? Az jó, mert a cseredarab sem fog működni akkor. Vagy első SIM-behelyezés után ketyeg az idő? Akkor szerencse, hogy veszek hamarosan egyet mert még 4 évig minimum nem lesz gondom vele. Megjegyzem, egy telefonom sem bírta tovább 2 évnél még soha. Kezdve a E/// 197-el és befejezve az E/// R320-al. Ami fura, hogy volt 2db E/// R520-am is, amelyik hűdehíres volt, hogy a végfokokat úgy kell cserélni mint a gatyát benne, mégis tavaly év végén adta meg magát első és most nyáron adta meg magát az utolsó. Ezek ráadásul szinte egyszerre lettek gyártva és mindkettőt egyszerre vettük valamikor 2002 tavaszán. Tehát most komolyan vitába szállok ezzel a tik-tak-bumm-end dologgal, mert a E/// 197 nekem alig bírt 2 évet ki, a E/// 688 nem is bírta ki, az E/// A1018 majdnem 3 évet húzott ki, Az A2618 nemtom működött-e, tudott-e működni összesen fél évet 2 év alatt(gyakorlatilag nem is használtam mert mindig szar volt), az E/// R320 pedig szintén nem élte meg a 2 évet.
Mind közül (még a K790i-t is ide értve) az R320 volt szerintem a legjobb kialakítású és legjobb hangú telefonom. Ha nem cseteltem volna szát CSD-n az agyát anno, tán még most is működne.
Elküldve: 2010 december 31 - 13:29
P mobiltól vett haver Noki3410est, vissza vitte, győzködték vegyen kicsit drágábat, mert ez 1 kupac.
P- T, no megvette, akkor meg azzal kecsegtették, hogyha nem 2t visz, akkor nem kap kedvezményt.
Áá, tudom nem kellett volna, de fekete fehér készülékeket még miért árulnak?!
P- T, no megvette, akkor meg azzal kecsegtették, hogyha nem 2t visz, akkor nem kap kedvezményt.
Áá, tudom nem kellett volna, de fekete fehér készülékeket még miért árulnak?!
Szerkesztve doky által: 2010 december 31 - 13:30
Elküldve: 2011 január 02 - 19:40
ez mikor volt? hol lehet 3410-et kapni? a P mobil nem egy együttes?
Elküldve: 2011 március 16 - 22:23
Akár városi legenda, akár nem. Több mint másfél dekád van a hátam mögött hobbiból most már szakmámban.
De olyat még nem éltem a múlt hónapig hogy lapi fw -t kellett frissítenem. Vadonatúj márkásnak számító lapikon.
Mibe kellett a fw frissítés? - Aksiba. Az aksi sw -e hibásan jelentette az 1 hónapos laposba hogy el van öregedve és nem töltődik.
Ezért kellett fw frissíteni - több gépen is.
Erre akkor most - mi a WTF van? Fletó nem tudta így elq... öööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööö.
Bezzeg ha összedugdosom a C64 -et most is megy - mindigtv nélkül is.
Illetve... idáig ment...
De olyat még nem éltem a múlt hónapig hogy lapi fw -t kellett frissítenem. Vadonatúj márkásnak számító lapikon.
Mibe kellett a fw frissítés? - Aksiba. Az aksi sw -e hibásan jelentette az 1 hónapos laposba hogy el van öregedve és nem töltődik.
Ezért kellett fw frissíteni - több gépen is.
Erre akkor most - mi a WTF van? Fletó nem tudta így elq... öööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööö.
Bezzeg ha összedugdosom a C64 -et most is megy - mindigtv nélkül is.
Illetve... idáig ment...
Idézés: gsmdoki - Dátum: 2010 április 25 - 18:38
Ez nem városi legenda, ez a való világ, 2010 van. A bizonyíték egyértelmű, elég csak megnézni egy 90-es években gyártott műszaki cikket és egy 2-3 éve üzemelőt ha még üzemel. Ha minden elektronikai kütyü olyan lenne mint az elődei, akkor megállna a technikai fejlődés, és a gyártóknak nem lenne megrendelése, mivel 5-10 évig használnánk egy terméket. Ez nekik nem üzlet!!!
--
RudyD
RudyD
Új válasz

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó

Unlock szerver
Devizaárfolyam -realtime
FÓRUM
Pémium előfizetés
Telefon függetlenítő
Új válasz